Versenyszabályzat

SHOWTIME DANCE

1. Versenyrendszer

A SHOWTIME DANCE nyílt versenyrendszeren alapul. Mindenki részt vehet a versenyen, pl. táncklubok, táncstúdiók, művészeti iskolák, szabadidőközpontok, iskolák, egyéni táncosok stb. A versenyen bárki részt vehet, aki elfogadja ezeket a versenyszabályokat. A SHOWTIME DANCE verseny továbbjutó jellegű. Az egyes fordulók a következőképpen történnek:

REGIONÁLIS KVALIFIKÁCIÓK

GRAND FINÁLÉ

EURÓPAI KUPA / V4 DANCE CUP

A REGIONÁLIS KVALIFIKÁCIÓK a GRAND FINÁLÉ kvalifikációs fordulói. Ezt követően megrendezésre kerül a GRAND FINÁLÉ, amely kvalifikációs verseny az EURÓPAI KUPA / V4 DANCE CUP számára. A versenyzők a következő fordulóra kvalifikálódnak az adott előadásért elért pontok száma alapján. A szervező csak a versenyszint összes fordulójának lezárása után teheti közzé és hirdeti ki a következő fordulóra elérendő pontszámot. Ha a koreográfia elérte a minimális ponthatárt vagy több pontot, akkor automatikusan kvalifikált a következő fordulóra.

2. Regisztráció

A SHOWTIME DANCE versenyre csak a www.showtime-dance.skweboldalon lehet regisztrálni. A jelentkezőnek regisztrálnia kell. Regisztráción belül bejelentkezhet és kezelheti táncklubjait, táncosait, táncelőadásait, versenyre történő regisztrációt és számlázást.

A nevezési határidő a verseny kiírásban meghatározott dátum.

3. Táncstílusok

A táncstílusok leírását a weboldal Táncstílusok oldalán találják

4. Táncosok száma

Solo (1 fő)

Duó / trió (2-3 fő)

Csoport (4-7 fő)

Formáció (8 és több személy)

5. Időtartam

Solo: 1:30 – 02:30 perc

Duó / Trio: 1:30 – 2:30 perc

Csoport: 2:30 – 04:00 perc

Formáció: 2:45 – 5:00 perc

6. Korosztályok

Mini: 5-8 év

Gyerekek: 9-11 év

Juniorok: 12-15 év

Felnőttek: 16-35 év

Senior: 36 év +

Generáció: 5-36 év

A korosztályt az év január 1-jén elért életkor alapján kell meghatározni.

A Solo kategóriában a versenyzők csak az előírt korcsoportban vehetnek részt.

A Duo / Trio kategóriában az idősebb táncos életkorát kell figyelembe venni.

A csoport és a formáció kategóriában a legidősebb táncos életkorát kell figyelembe venni. Kivételt képezhet egy táncos a csoport esetében és két táncos a formáció esetében, akik legfeljebb egy évvel idősebbek az előírt korosztálynál. Ezt a kivételt írásban (e-mailben) kell kérni.

A generációs korosztályba tartoznak az 5 éves és annál idősebb táncosok.

7. Teljesítménykategóriák

“A” osztály:

Ide tartoznak azok a táncosok, akik évek óta táncolnak, magasabb szintű minőséget jelezve. Azokat a versenyzőket, akik már részt vettek több hazai vagy külföldi versenyen, az „A” kategóriába kell sorolni.

„B” osztály:

Ide tartoznak a kezdők és alacsonyabb színvonalú táncosok.

A zsűrinek jogában áll a versenyzőket az „A” és „B” kategóriákba sorolni a verseny teljesítménye és az elért pontozás alapján.

8. Alap információk

Minden táncos a saját felelősségére versenyez, 18 év alatti táncosok szülők vagy tánctanáraik felelőssége alatt versenyeznek.

Prezentáció: egész nap folyamán, fontos, hogy időben felkészüljön a versenyre a verseny időbeosztása szerint.

Minden tánccsoport kap egy borítékot, amely tartalmazza a versennyel kapcsolatos információit, a táncosok belépéséhez való karszalagokat, az edzők belépésére való karszalagokat. Nagyobb tánccsoportoknál plusz 1 karszalag minden 15 táncosra.

Jegyek: a bejáratnál megvásárolható, a sportcsarnokba belépés csak érvényes jegyel lehetséges.

A verseny lefolyása: A táncos köteles legalább 5 produkcióval előbb megjelenni a színpad mellett a tervezett előadás előtt, és át kell adnia a hangfelvételt az USB-n keresztül a DJ-knek. Minden hangfelvételnek külön USB-n kell lennie. Javasoljuk, hogy szükség esetén őrizze meg felvételeinek másolatát

Az előadások időbeosztása indikatív, és legalább 30 perccel előbb készen kell állnia a versenyre az időbeosztás szerint.

A versenyző köteles belépni a színpadra 5 másodpercen belül a versenyvezető bemondása után.

Akrobatika: Annak meghatározása, amikor a test nem érinti a talajt. (flip, Flik Flak, dobott cigánykerék…), kivéve az ugrásokat és az emelőelemeket. A cigánykerék nincs akrobatikaként meghatározva.

Figyelem!

A MINI és GYERMEK kategóriában a B teljesítménykategóriában tilos emelők (olyan elemek, amelyekben a táncolót más táncosok emelik fel a táncpadlóról) !!

Zene: A táncosok kötelesek a hangtechnikusoknak USB-n átadni a zenefelvételeket a tánccsoport jelölésével, az előadás címével, az előadási kategóriával, a táncosok számával, az életkor kategóriával. A tánc edzője felel a kísért zeneért. A csoport edzőjének jelenléte kötelező a hangtechnikusoknál. Minden hangfelvételnek külön USB-n kell lennie. Javasoljuk, hogy szükség esetén őrizze meg felvételeinek másolatát.

Táncparkett: A táncparkett legalább 10 x 10 m, balettszőnyeg (balletizol). A verseny alatt tilos a színpad előtt maradni.

Díszletek, kellékek: A díszletek és a kellékek bármilyen táncban csak akkor engedélyezettek, ha nem veszélyeztetik a versenyzők biztonságát. A kellékeket úgy kell rögzíteni, hogy ne károsítsák a balletizol-t.

Díjak: kupa vagy érmek az 1-3 helyezésig, diploma.

A díjátadó ünnepségen kotelező versenyjelmezben megjelenni. Az eredmények közzététele után a zsűri különleges díjakat adhat ki.

9. Pontozás

A verseny teljesítményét csak akkor lehet megítélni, ha a verseny produkciójának legalább 50% -át teljesítik. Az újbóli verseny nem lehetséges.

Technika

– A tánc elemek nehézségi szintje

– A tánc elemek előadása

– A teljesítmény technikai és minőségi szintje a versenyzők életkorához és tudásához képest

– ritmus

Koreográfia

– eredetiség

– kreativitás

– zene és a koreográfia összhangja

– színpad használat

– a koreográfia térformának megváltozása

Teljesítmény

– a koreográfia olvashatósága

– átélés kifejezése

– látványosság

– általános benyomás

Bírók: mindegyik táncstílusban képesített bírák (3-5 fő).

Diszkvalifikáció

A zsűri kizárja a versenyzőt, ha:

– az előadás nem ítélhető meg

– a versenyző nem jelenik meg a tervezett időben

Ranglista:

Ha nem lehetséges a kategóriában a rangsor meghatározása, akkor a minősítést az elért pontok alapján ítélik meg, amely meghatározza a következő forduló jelölését is.

„A” kategória:

Arany minősítés 75 pont és feljebb

Ezüst minősítés 65 – 74,9 pont

Bronz minősítés 64,9 alatt

„B” kategória:

Kis arany minősítés, több mint 57 pont

Kis ezüst minősítés 49 – 57,9 pont

Kis bronz minősítés 48,9 pontig

10. Nevezési díjak:

A versenyen való részvétel feltétele a nevezési díj megfizetése a versenykiírás alapján. A nevezési díj megfizetése akkor tekinthető teljesítettnek, ha jóváírják a szervező bankszámlájára. A nevezési díj befizetésekor az átutalás közleményébe kell feltüntetni a számlán megjelenő számlaszámot, amelyet az online regisztrációt kovetően kapnak meg.

Ha a nevezési díjat a határidőn belül nem fizetik meg, akkor a szervező fenntartja a jogot a versenyző kizárására a versenyből.

A részvételi határidő előtt történő lemondás esetén a nevezési díjat a befizetett összeg 50% -ában visszatérítik. A nevezési díj visszatérítése nem igényelhető a nevezési határidő után. Abban az esetben, ha egy versenyző nem jelenik meg a fellépésre az előírt időpontban, akkor nem jogosult a nevezési díj visszatérítésére.

11. WINTERSHOW verseny

A WINTERSHOW nyílt versenyrendszeren alapul. Mindenki részt vehet a versenyen, pl. táncklubok, táncstúdiók, művészeti iskolák, szabadidőközpontok, iskolák, táncosok stb. A versenyen bárki részt vehet, aki elfogadja ezeket a versenyszabályokat.

A WINTERSHOW egykörös verseny, és ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a SHOWTIME DANCE versenyekre.

12. V4 Dance Cup verseny

A V4 Dance Cup verseny egy nyílt versenyrendszeren alapul. Mindenki részt vehet a versenyen, pl. táncklubok, táncstúdiók, művészeti iskolák, szabadidőközpontok, iskolák stb. A versenyen bárki részt vehet, aki elfogadja ezeket a versenyszabályokat.

PaedDr. Kluch Lenke

SHOWTIME DANCE igazgató